tag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post178175553302245894..comments2023-05-22T18:02:36.775+03:00Comments on Блогът на diandra: Царевичен хлябdiandrahttp://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-24900564862414380202016-09-05T10:25:32.106+03:002016-09-05T10:25:32.106+03:00.Уморен съм, шефе.
Уморен съм да се скитам по пътя....Уморен съм, шефе.<br />Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда.<br />Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо.<br />Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг.<br />Уморен съм от болката, която чувам и усещам по света всеки ден.<br />Твърде много е.<br />Чувствам го като парченца стъкло в главата си.<br />diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-86129742964462985522015-02-13T23:25:53.548+02:002015-02-13T23:25:53.548+02:00Не правете царевичен хляб с мая или квас! - затова...Не правете царевичен хляб с мая или квас! - затова не ви харесва. Използвайте сода за хляб и органичен оцет, за да я активира. Няма нужда да смесвате брашна заради глутена. Използвайте прясно смляно ленено семе накиснато във вода (1:3) или ябълков пектин. Пълнозърнестото царевично брашно е по-вкусно от конвенционалното. Нямате нужда и от хлебопекарна, колкото по-просто е направен царевичният хлябAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-75743878064672530222013-08-27T17:55:17.284+03:002013-08-27T17:55:17.284+03:00Как се прави царевичен хляб ли - ами ако в хлебопе...Как се прави царевичен хляб ли - ами ако в хлебопекарната се слагат 3 чащи бращно, то 2 от тях да са от царевично брашно. Другото е обичайно - вода, сол,суха мая - 1 пакетче, малко захар за маята, малко зехтин или олио. И си се бърка в хлебопекарната, докато стане на мека топка.diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-56316413023717726412013-08-25T21:11:41.192+03:002013-08-25T21:11:41.192+03:00Може ли да помоля за рецептата,че имам дете на без...Може ли да помоля за рецептата,че имам дете на без глутенова диета?! Благодаря предварително!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02504546916418076629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-68496578060229351742013-08-25T21:06:55.535+03:002013-08-25T21:06:55.535+03:00A moje li da pomolq za receptata?Imam dete ,koeto ...A moje li da pomolq za receptata?Imam dete ,koeto ne trqbva da qde glutenovi hrani!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02504546916418076629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-67878118741089046682012-12-20T20:40:59.216+02:002012-12-20T20:40:59.216+02:00Здравейте,
И аз да кажа:
Моят първи хляб беше от ...Здравейте, <br />И аз да кажа:<br />Моят първи хляб беше от клисав по-клисав. Докато се оправя с мерките и теглилките бая брашно зяносах. <br />Обаче и аз минах през царевичния хляб - и то в съотношение 1:1 с бялото брашно. Стана сух, ронлив и горчив. <br />И жълт!<br />Повече не повторих.Ursus Majorhttps://www.blogger.com/profile/11054746111936063252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-35607058442382879572011-01-31T11:54:59.820+02:002011-01-31T11:54:59.820+02:00Ихаааа..и да го глади най-вече. Размечтах се за та...Ихаааа..и да го глади най-вече. Размечтах се за такава утопия направо:)))Ирония Идиотоваhttps://www.blogger.com/profile/03741047400840861477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-85817483302545763422011-01-31T10:47:36.243+02:002011-01-31T10:47:36.243+02:00О, да, Иди - слагаш съставките и чакащ сигнала, че...О, да, Иди - слагаш съставките и чакащ сигнала, че хлябът е готов : )) Чудесно е! Даже и мармалад прави и тесто за пици. <br />Мислят за нас. Скоро ще изобретят нещо и да прибира изсъхналото пране и да го сгъва по шкафовете : ))diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-72675597478863458962011-01-31T09:29:22.597+02:002011-01-31T09:29:22.597+02:00И какво? Слагаш си сместта , онова чудо си го меси...И какво? Слагаш си сместта , онова чудо си го меси,втасва, пече..?Хм.И не е нужно да млатиш тестото сто пъти, така ли?Оо, вече и аз се позачудвам за подобна машинка.:) Сега остава и да сътворят пералня, която простира и всичко ще е на шест:))))Ирония Идиотоваhttps://www.blogger.com/profile/03741047400840861477noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-28900094966771093602011-01-30T11:42:55.110+02:002011-01-30T11:42:55.110+02:00Вал, много ти благодаря за линка! Никога не е късн...Вал, много ти благодаря за линка! Никога не е късно да науча нещо ново : ))diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-27426229150428316562011-01-30T11:42:13.166+02:002011-01-30T11:42:13.166+02:00Албена, не бях го чувала това- "Не се дебелее...Албена, не бях го чувала това- "Не се дебелее от филията, а от това,което слагаш върху нея" :))<br /><br />Веригата "Алди" ми е много добре позната - чакам да открият магазини и тук.<br />Албена, с здраве да си я ползваш хлебопекарната и много вкусен хляб да вадиш от нея!diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-35690549294342380952011-01-29T22:58:36.964+02:002011-01-29T22:58:36.964+02:00ПРОСЕНИК
http://forum.bonapeti.bg/viewtopic.php?f=...ПРОСЕНИК<br />http://forum.bonapeti.bg/viewtopic.php?f=11&t=1900Valkocompanyhttps://www.blogger.com/profile/10134524951043869973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-11117006487729043102011-01-29T22:54:33.979+02:002011-01-29T22:54:33.979+02:00На това се казва просеник :)На това се казва просеник :)Valkocompanyhttps://www.blogger.com/profile/10134524951043869973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-85429502679788972962011-01-29T14:37:15.459+02:002011-01-29T14:37:15.459+02:00Баба ми казва: "Не пестете от хляба. Ако няма...Баба ми казва: "Не пестете от хляба. Ако няма пари за друго, поне хлябът ви да е вкусен." и още:"Не се дебелее от филията, а от това,което слагаш върху нея."<br /><br />И ние преди Коледа си купихме "хлебопекарна" и първите ми опити бяха фатални, най-вече за нормален бял хляб. Сполучлив обаче се оказа черния хляб и хляб с фибри, които приготвих с готова немска смес tiburon (Albena)https://www.blogger.com/profile/09856828434844522600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-72231036462119330962011-01-28T17:59:53.511+02:002011-01-28T17:59:53.511+02:00О, Цвети, горещо ти я препоръчвам! Приятна вечер и...О, Цвети, горещо ти я препоръчвам! Приятна вечер и на теб!diandrahttps://www.blogger.com/profile/03289910323550231483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6380519881807754946.post-45790156189735655532011-01-28T17:24:03.009+02:002011-01-28T17:24:03.009+02:00Диандра, много интересно. Можеш да си правиш какъв...Диандра, много интересно. Можеш да си правиш какъвто си искаш хляб. Ще вземеш да ме навиеш да си купя и аз такава пекарна:)Бих пробвала ръжен хляб с риган и мащерка, може и със сусам - ммм това ще е чудничко!И полезно!Поздрави:)))Приятна вечер!Zvetanka Shahanskahttps://www.blogger.com/profile/08115142587886653075noreply@blogger.com