понеделник, 15 юни 2009 г.

Пай с вишни




















Продукти:

750 грама вишни
125 грама масло
4 яйца
1 и ½ чаена чаша захар
3 чаени чаши брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1 бакпулвер
2 ванилии


Приготовление:
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата едно по едно, прясното мляко, пресятото брашно с бакпулвера.
Изсипва се сместа в тавичка, покрита с хартия за печене.
Отгоре се нареждат изчистените от костилки, вишни.
Пече се в умерена фурна.
След като се изпече, се поръсва с пудра захар.

Може и с череши, ако не ви се чака да узреят вишните - аз вече го направих.

Това е сладкищ, който винаги става много хубав, а е толкова лесен.


Явно рецептата ми е дадена с любов:)



Ако постът ви харесва, кликнете за одобрение:)


3 коментара:

  1. Вишни, казваш ... няма как да пропусна да пробвам :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Това е една много добра рецепта, ще се пробвам през дъждовните дни, които ни обещават. Тъкмо да купя и вишни. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Да ти е вкусно, veracooper! Мисля, че ще ти хареса.

    ОтговорИзтриване