сряда, 21 април 2010 г.

Предсказанието на маите

Вулканът с трудното за произнасяне име - Ейяфятлайокутл в Исландия, ми припомни за предсказанията за 21.12.2012 г., когато щял да настъпи Краят на света.
Показаха фермата на един исландец по телевизията – лунен пейзаж, слънцето го няма, всичко засипано с дебел пласт пепел, не може да бъде засята земята и естествено няма да има реколта. А как дишат местните – не знам.
Един не особено силен вулкан причини толкова неприятности и неволи на хора, а какво би станало ако изригне някой много мощен вулкан?
Националният парк Йелоустоун в САЩ е прочут със своите термални извори и гейзери, защото под него е най-големия вулкан в света. Вулканът Йелоустоун има активност от 650 000 години и предсказанието е, че наближава времето да изригне, в резултат на което ще се скрие слънцето за години напред и ще настане ледена зима, която ще продължи 15 000 години. Бъррр!

Много неща се изписаха, много прогнози се публикуваха за Краят на света.
Като се мине през слънчевата супербуря, която заплашва Земята през 2012 г. – магнитното поле ще се обърне, гигантски земетресения и вълни ще унищожат напълно нашата цивилизация;
през шумерските легенди за планетата Нибиру, която ще пресече орбитата на Земята и ще промени наклона на въртене и в резултат ще се разразят гигантски вулкани, земетресения и приливни вълни;
през предсказанията на Ванга за ядрена война в Северното полукълбо през 2011 г./ тя е предсказала, че третата световна война ще започне през м.11.2010 г. и дано не е познала този път!/;
през Парада на планетите,
Големият адронен колайдер,
през Нострадамус и купища ясновидци и контактьори, които предричат какво ли не .
Най-голямо внимание може би трябва да обърнем на предсказанията на маите. Те са заредили датата 21 декември 2012 г. с много предупреждения. Най-главното е, че на 21 декември ще бъде сложен краят на света, основан върху материализъм и омраза. До тази дата Човекът трябва да избере дали да изчезне като разумен биологически вид, който с действията си застрашава да разруши планетата или да еволюира, като заживее в хармония с Вселената.
Нашата цивилизация е петата. Преди нея е имало други четири, които са престанали да съществуват чрез катаклизми. Последната, както е известно, е изчезнала чрез Потопа.
Маите съветват човечеството да заживее в хармония с вселената, за да преодолее трудностите. Да спрат разрушенията и опостушаването на планетата, да се изкорени алчността и да се промени съзнанието.
Вероятно всички са чели за кристалният череп, открит през 20-те години на миналия век в земите на маите, който е изработен от цял къс планински кристал, без следа от инструменти, с които е бил направен. След прецизен анализ в лабораториите на Hewlett-Packard недвусмислено се формира извода, че съвременните технологии не могат да създадат такъв предмет, а ще са необходими 300 години непрестанна работа, за да се изработи ръчно.
Изтъкната канадска ясновидка е влязла в контакт с кристалния череп и той започнал да й открива тайните си:
„За направата не е изполвано нищо от това, което хората наричат материално. Формата му е плод на мисълта. Разумът създава материята.Когато бъдат намерени всички черепи, ще държите в ръцете си удивително познание, ще имате цялата информация, но това време не е още дошло – ще се обърка разума ви и е твърде опасно на този етап да притежавате тази информация.
На планетата ви има страшно много насилие. Насилие спрямо природата, спрямо Земята.
Дойдохме в това измерение от други измерения, за да усетим плътността. Приехме разпознаваема за вас телесна форма. Уведомяваме ви, че вашата цивилизация има твърде погрешно разбиране за смисъла и предназначението на светлината, звука и материята. Ето защо сте открили само онова, което е в непосредствена близост до вас.
Гласът от черепа описал подробно катаклизмите, които ще се случат на Земята – радиация, изригвания, мор, потоп, урагани. Разцепване на планетата отвътре, изместване на оста й, промени в магнитното поле. Онова, което е предопределено да се случи, не може да се промени, но последиците могат да бъдат смекчени – казал в заключение, гласът.”
Бих казала – глупости, но това предсказание е някак в унисон с Предсказанията на Ботис, с книгата „Единствената планета на избора”, която е невероятно ценна и интересна за мен.
А представители на новата шеста раса вече са се появили на Земята. Това са децата – индиго, наречени така заради индиговосиньото им на цвят, биополе.Те са силни екстрасенси и имат доста висок интелект. Имат силни телепатични способности. Не могат да се примирят с неправдите, не могат да бъдат излъгани или манипулирани и имат борбен дух, защото мисията им е да воюват със старото.
П ри следващата раса общуването щяло да мине на телепатично ниво.
Не знам кое е вярно и кое –не, какво ще се случи или няма да се случи. Просто прочетох книгата „Предсказанията на маите за края на света” на Светльо Дукадинов и Първолета Петкова, от която е и горния абзац и препредадох една малка част.
Дано да не се случва нищо подобно! Най-малкото заради децата – родените и неродените.

Има и една друга теория, според която тази дата ще отбележи преминаването към ново човечество с ново духовно съзнание.
Така в първоначалното индийско учение за чакрите, всеки човек има 7 чакри, а от доста години те са вече 9, но има хора със седем и с девет чакри в момента. И датата 21.12.2012 година ще изиграе роля в преминаването на по-високо ниво.

Всъщност календарът на маите, създаден преди повече от 5000 години свършва на 21.12.2012 г. Защо?

Ще се промени ли човечеството?
Часовникът все пак тик-така....

20 коментара:

  1. Ми, логично е природата да не търпи безкрайно издевателствата на човека над нея...

    ОтговорИзтриване
  2. Човечеството май взе да прекалява с безотговорността си.
    Но днес слънцето се усмихна - да се усмихнем и ние с надеждата, че всичко ще е добре!

    ОтговорИзтриване
  3. Историята на човечеството винаги е белязана от хора изпреварили времето си, прогнози и открития които са търпели подигравките на обществото и официалната наука. За съжаление, тази практика продължава и до днес. Знаците и белезите че нещо се случва и започва да се променя безвъзвратно са повече от видими, но никой не иска да мисли и да говори за това, чакайки отново всичко да ни се размине. Е, този път май няма да ни се размине...

    ОтговорИзтриване
  4. Добре дошъл тук, Joro Pentagram!
    Да, някой ни изпраща сигнали и ни напътства, но малко са тия,които се вслушват. За жалост.
    В книгата "Единствената планета на избора" пише, че Земята е единствената във Вселената, която е толкова красива и цари такова многообразие на растения, животни, птици - нещо като "любимото" дете на Създателят.

    ОтговорИзтриване
  5. Всъщност това изригване не е много голямо, не много отдавна 1815 и 1783-а е имало много по-катастрофални изригвания:
    http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/04/17/888751_koshmarut_ot_1783g_-_izrigvaneto_koeto_promeni/

    Да, природните стихии са непредвидими и могат да бъдат катастрофални. Например споменатият Йелоустоун.

    Но това са си природни феномени, нямащи общо с болното въображение на разни предсказатели и т.н. псевдо философи.

    Единственият начин за предвиждане и евентуално противопоставяне или избягване на катастрофите е по-нататъшното развитие на истинското познание, а не на псевдо-науката.

    Колкото за календара на маите, единственото вярно нещо е, че 2012-а свършва едни голям цикъл в него - както в нашият календар свърши наскоро едно хилядолетие и един век ;)

    ето "истината" за 2012:
    http://www.webkeybg.info/the_cave/?p=661

    ОтговорИзтриване
  6. Добре дошъл и ти,bozho! Да прав си, но имаме ли истинското познание?

    ОтговорИзтриване
  7. Какво ще рече истинско познание?
    Стремим се към него, постепенно научаваме нови неща.
    Въпросът е да не се пречи на този стремеж.
    А за съжаление всякакви фактори - предимно икономически, но и разни психози и култове го възпират.

    ОтговорИзтриване
  8. Имах предвид цитатът от книгата по-горе - "Уведомяваме ви, че вашата цивилизация има твърде погрешно разбиране за смисъла и предназначението на светлината, звука и материята", каквото и да значи това. Дали наистина разбираме всичко?

    ОтговорИзтриване
  9. "Ето защо сте открили само онова, което е в непосредствена близост до вас."
    Човешката логика е несъвършена, и не би могла да възприеме неща, които не може да си обясни с наличните средства :)
    И нещо повече - човекът не е свикнал да се вглежда в себе си - да търси истинското познание там, а не да го прилага върху себе си от изчетените "премъдри книги". Човекът просто не е дорасъл да осъзнава, иначе не би рушил.
    В същото време не е дорасъл и да осмисли, че не е отделна част от природата, а част от нея, и унищожавайки нея, унищожава собствените си шансове. Без да види взаимовръзката. Колко жалко!

    ОтговорИзтриване
  10. Много точно го каза, Хриси! Никой не търси познанието навътре в себе си.

    ОтговорИзтриване
  11. Смята се, че когато мине "вълната", промените ще бъдат мигновени и тези, които са достигнали определени честоти на вибрации, няма да бъдат засегнати. Така че от нас се иска да търсим познанието вътре в себе си и да повишаваме нивото на трептене. Просветлението и промяната за някои може да стане в последния момент. Май ще прилича на конкурсен изпит - кои са най-подготвени. :))

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря,hel! Има надежда -:)А и цел.

    ОтговорИзтриване
  13. и така 21.12 2012
    смълчана мегатълпа около слънчевия камък. Изведнъж в небето се появява сияние... стопява се до блестяща сфера... от нея като на забавен каданс започва да се изнизва мощен сияен лъч... достига до каменния диск... от него тръгва също толкова бавна експлозия... преди да се доближи до ужасените най близки хорски редици застива и се превръща в имплозия... потъва в себе си... свива се до точка... микроскопична черна дупка, която се поглъща сама....и изчезва!!! секунда вакуум и на същото място се стоварва... нов каменен диск... сиянието в небето изчезва, облаците прах слягат... по смелите се приближават до новия камък и прочитат
    КАЛЕДАР НА МАИТЕ ДО 12012 ГОДИНА.
    БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ИЗПОЛЗВАТЕ НАШИТЕ КАМЕННИ КАЛЕНДАРИ!

    ОтговорИзтриване
  14. О, фиктивни Боже, тук всичко вони на суеверие!

    ОтговорИзтриване
  15. Пълни глупости и луд народ колкото си щеш!Жалко,че затвориха лудниците!Нищо,ама нищо няма да се случи светат е светувал и пак ще светува!Така,че на някого,ако му се иска това да се случи просто греши и то много,ама много!Ако,не вярва това което казвам,нека се се обзаложи с мен на бас,за цялото си имотно състояние!Я да ви видя колко ви,държи!Не се притеснявайте нали ще свършва за вас света щом е така,няма от какво да се плашите тогава!!!

    ОтговорИзтриване
  16. тъпо е да се обзалагаш с анонимен - ако спечели - ще иде зян печалбата като джакпот в Кюстендил
    ако пък ти спечелиш - печалбата пак ще иде зян - нали ще е свършил света...
    по-добре човек вместо да се обзалага, да внимава за запетаите - по-полезно е
    :)

    ОтговорИзтриване
  17. При всички положения - загуба, bay Ilia ! Не възнамерявам да се обзалагам :))
    А провописът е дело на пишещия.

    ОтговорИзтриване
  18. :)
    делото на давещия се е в ръцете на самия давещ се
    само се пошегувах, не си и помислям да казвам на някого как да пише (аз например главните букви за нищо ги нямам:)- само мога да кажа кога ми е трудно да прочета нещо
    но това пък си е вече мое дело
    :)

    ОтговорИзтриване
  19. Днес прочетох това -
    http://zonabg.info/Hypothesis.60_67/12000.supervulkan/
    Стряскащо.

    ОтговорИзтриване