четвъртък, 3 ноември 2011 г.

Подслушан /неволно/ разговор

В автобуса, до вратата седяха мъж и жена, възрастни. На първо виждане, ги взех за семейство.
Освободи се място пред тях и седнах. И се заслушах.
- Дъщерята работеше по разни телевизии и вземаше 350 лв. на месец. Освен това пееше в една група, но едва свързваше двата края. Замина за Лондон, учи там и пак работи в телевизия.
- Не искам да чувам за България – ми казва всяка вечер, като се обади по телефона.
Сега и внукът замина при нея и той скоро няма да иска да чува за България..
Останах сам на стари години.
Другия месец ще ходя на гости, да видя тоя Лондон…
Дотам я докараха управниците ни.
- Вземете, почерпете се с английски бонбон, че аз слизам тук. Пожелавам ви да сте жива и здрава!
Жената отвърна в същия стил.
....

Управниците ли са виновни за възпитанието на децата ни?

10 коментара:

  1. Ако човек е възпитан правилно, той носи чувството за отговорност към възрастния си родител/и и не би ги оставил сам/и. Другото е безотговорност.

    ОтговорИзтриване
  2. Скоро тук никой (нормален) няма да остане.

    ОтговорИзтриване
  3. Емо, бива ли така :)) Не бива да се отчайваме - ще се оправим!

    ОтговорИзтриване
  4. не виждам нещо общо между възпитанието и желанието да осъществиш себе си като работещ човек с нормални доходи. това само може да зарадва един родител.

    ОтговорИзтриване
  5. "това само може да зарадва един родител" - безспорно, Aria, но ако родителят е на 45-50 години, но в случая беше над 75 г. човека и самотата явно му тежеше...

    ОтговорИзтриване
  6. Аз подкрепям изявлението на Емо. Неискам да съм скептична... по-скоро реалист!

    ОтговорИзтриване
  7. По принцип могат да си вземат възрастния родител в Лондон, не смятам, че това е лошо възпитание да отидеш в чужбина! И защо да е безотговорно да оставиш родителя си сам, да не е 5 годишно дете?!Не възпитанието е лошо, а положението в страната и за положението са виновни управниците. За това по-смелите изпозаминаха!

    ОтговорИзтриване
  8. Тъжна статия. Реалността е такава, младите бягат там където има работа и заплащането отговоря на труда, който полагат. Тук също има работа, но за жълти стотинки. Там може и да работиш повече, но поне знаеш за какво.Не мисля, че да отидеш в чужбина или в случая в Лондон е лошо възпитание, какво му е лошото, че пускаш детето си да прави това, което го прави щастливо. Силно се надявам, че и в нашата мила родина ще почнат да създават работни места - добре платени и те да не си заминават. В автобуса човек може да чуе какви ли не разговори. Аз самата почти винаги попадам на някакви, но с малката разлика, че мен ме заговарят. Сега си спомням един дядо, който ми разказваше за живота му в чужбина, колко места е обиколил...има какво да разкаже. Бил е военен.Та си има и плюсове и минуси, смелите наистина заминаха.

    ОтговорИзтриване
  9. В днешно време да печелиш 350 лева никак не е лесно да се издържаш. Високо поскъпва, стандарта ни на живот е висок, но проблема ни е в заплатите. Затова всички бягат някъде в чужбина, понеже там и да работят като хамали знаят за какво . След това като се върнат тук могат да направят нещо със спечелените и спестени пари.Да чуеш "Не искам да чувам за България – ми казва всяка вечер"е жестоко, жестоко е да бъдеш далеч от най-близките си и то причината да е заради парите.Управниците нали ние си ги избираме, там е проблема, че всеки гледа първо да напълни соя си джоб.В градският транспорт можеш да срещнеш и да чуеш какво ли. Неща, които да те накарат да се разплачеш и други да си умреш от смях.

    ОтговорИзтриване