петък, 29 октомври 2010 г.

Зодия Скорпион






(23 октомври-21 ноември)
„Скорпионът е женски, воден знак. Представителите на този знак притежават завидно здраве и феноменална способност в кратък срок да възстановят силите си. Само сериозно заболяване може да извади Скорпиона от строя. Душата им е подложена на мъчителни душевни терзания, обусловени от подсъзнателни комплекси, конфликти с обкръжаващите и сексуални проблеми. Склонни са да скачат от една крайност в друга, от силна любов към силна омраза, прикриват истинските си чувства и емоции, заради нежеланието си да допуснат някой прекалено близо до себе си.
Скорпионът държи на приятелите си. “Няма по-велика обич от тази да жертваш живота си за приятелите.” Той никога няма да забрави подаръка, който сте му направили, или добротата, която сте проявили към него.
Жената скорпион е богиня на любовта, тя е обаятелна, женствена, интелигентна, страстна, притежава магнетично излъчване, в сексуалните си желания е дива и неудържима, но може и да избухне в силен гняв и да се превърне студена и коравосърдечна.

Скорпионът се отнася с пристрастие към въпросите на религията, живота и смъртта, секса. Проявява непрекъснат стремеж към обновление. Но заедно с това той е предан на семейството и любовта, проявява нежност и покровителства децата и слабите. Скорпионите имат репутацията на знака с най-голям сексуален магнетизъм, чар и загадъчност… те са просто великолепни!… но винаги има и скрита страна, която се свързва с тяхната потайност, неуловимост, техният огромен емоционален потенциал и издържливост и често те несправедливо са били обявявани за “черните овце”, когато нещата не вървят добре. Заради това, че винаги имат собствено мнение и го отстояват с всички сили те нерядко влизат в ролята на критикари и вечната опозиция. Обявяват ги за хора, които служат единствено на личния си интерес и не признават никакви пречки пред целите си. Именно поради това те се асоциират с Юда в християнството. същества.”
Представителите на Скорпион обикновено са добре сложени, с стройно тяло. Очите и косите често са тъмни, а очите са дълбоки и с проникващ поглед.
Известни личности зодия Скорпион:
Уйнона Райдър, Джоди Фостър, Леонардо Дикаприо, Софи Марсо, Джулия Робъртс, Сесилия Саркузи, Бил Гейтс, Пикасо, Деми Мур, Хилари Клинтън, Ален Делон, Бьорк, Мег Райън, Мария Антоанета, Калиста Флокхард (Али Макбийл), Жо Дасен, Ерос Рамацоти, Мария Кюри, Мартин Скорсезе, Марадона, Борис Бекер, Достоевски, Роден, Индира Ганди.


И аз съм скорпион. Чак ми пораснаха крилца, докато четох всичко това.
Е, не съм с тъмна коса, но какво променя това.
Наближава рожденния ми ден и се чувствам емоционално превъзбудена и ранима – в астрологична дупка съм.
Ние, скорпионите сме странни създания. Какво ли не съм чела и слушала за нас – ръсим отрова, жилим жестоко, отмъстителни, разюздани и в очите на хората – неадекватни и отнесени.
Хора – всякакви, мнения – също.
Едно не може да ни се отрече – умни сме и супер амбициозни.
Съгласно една статистика – най-много от президентите на САЩ са били под знака на скорпион, но и най-много скорпиони са били между убийците на президенти на САЩ.


„Детето Скорпион иска да има идеален жизнен пример през целия си живот. А това често е непосилно за родителите. Това дете много трудно преживява лъжата и дисхармонията в отношенията между родителите и подсъзнателно си отмъщава по същия начин.”
Понякога си мисля, че като съвсем малка съм усетила някаква дисхармония или просто майка ми и баща ми не са успели да покажат обичта си към мен, защото и днес се чувствам понякога ужасно сама и изоставена.
Вероятно по тази причина обичах много баба си и толкова години след смъртта й продължавам да мисля за нея и дори я сънувам. В най-ранното си детство, обичах да се гушна при баба в голямото й топло легло/баба беше останала вдовица много млада/ и се чувствах обичана и закриляна. В моите спомени баба беше хубавата, гордо изправена жена с кок, с тъмносиня копринена рокля на бели точки и обувки с висок ток.
Бях първи курс студентка, когато казах на приятеля ми, че баба пристига на гости. Описах му я точно такава, каквато живееше в представата ми от детството.
Той ни покани на опера. Тогава видях баба през неговите очи, в нова светлина – тя беше остаряла, косата й – побеляла, а обувките - ниски. Аз не я обичах по-малко в новия й вид, но приятелят ми сигурно е бил в недоумение. После баба си отиде от този свят.
Сега само насън си говоря с нея.

Не е лесна съдбата на скорпионите.
Понякога сърцето ми кърви от болка, толкова буквално я усещам, друг път – обичам целия свят и душата ми пее. Понякога ми се струва, че цялата мъка на тоя свят се е настанила в гърдите ми, друг път – цялото щастие на света. Понякога плача от една малка обида, друг път – сама обиждам, без да се усетя.


Ако има прераждане, вероятно пак ще поискам да се родя скорпион.






http://dama.bg/article/za-naj-magnetichniia-znak-ot-zodiaka-skorpiona/8358/








27 коментара:

  1. Нищо ви няма - хора, като всички останали. :Р Живи и здрави да сте. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз също мила..аз също.
    Не бих заменила това което съм за нищо на света.
    Мисля , че само истински Скорпион би ме разбрал :)

    С респект към всички останали зодий естествено.

    ОтговорИзтриване
  3. Lollypop, кой, ако не аз би те разбрал :))

    ОтговорИзтриване
  4. А виж сега, аз имам една скорпионка ама не прилича сигурно на теб. Това е свекървата. Има амбицията да ме командори. А аз една риба мълча та се късам.
    Така че зодиите настрана и хубав ден , и утре и вдругиден :)

    ОтговорИзтриване
  5. Руми66, риба и скорпион се разбират чудесно:)
    Благодаря и на теб усмихнати дни!

    ОтговорИзтриване
  6. А нищо им нямало, малко повече жилят, ама то им е даденост, природа, можеш ли да я упрекнеш :Р

    ОтговорИзтриване
  7. DSdiva, жилим...най-вече себе си и по тая причина не можем да напълнеем : ))

    ОтговорИзтриване
  8. А какво ли им е на тези, които живеят със скорпион?!!:)))

    ОтговорИзтриване
  9. Албена, ами лесно сигурно : ))

    ОтговорИзтриване
  10. Чудесни сте!!! Да ви имам заряда и енергията! :)

    ОтговорИзтриване
  11. E, momenti-momenti, благодаря! Скорпионски поздрав с усмивки : )

    ОтговорИзтриване
  12. Живеещите с нас просто се приспособяват..или ги приспособяваме.:)))
    Но не мсиля , че се дължи само на това че сме Скорпионки по/скоро и на това , че сме ЖЕНИ Скорпионки (което е по-лошото).
    Абе..не съм много толерантна днес :))))

    ОтговорИзтриване
  13. Хм, аз живея със Скорпион... астрологически не би следвало да сме поносими, но ей, на- вече 4 години си гугукаме :D :)))
    Не мисля, че опира толкова до зодии, колкото до отношение, възпитание... Непонятно ми е защо толкова се опитват да напъхат в някакви елементарни рамки човешкия характер, за да обяснят отделни негови проявления. Казвала съм го и преди - възможно най-нелепия довод е да използваш примери от животинския свят, за да оправдаеш девиации в собственото си поведение.
    Или предимства.
    Предубедените хора толкова лесно могат да се разминат с възможността за нещо красиво, само защото стереотипно са възприели, че с човек от определена зодия няма да се разбират... Глупост.

    ОтговорИзтриване
  14. Хриси, още много години да си гукате като гълъбчета! Радвам ти се!

    ОтговорИзтриване
  15. Здравей!

    Много добре разбирам какво имаш предвид, когато говориш за мъката и за щастието в себе си - аз също съм Скорпион. На моменти има толкова мрак и гняв в мен, че сама се питам как съм способна да ги побера. А понякога съм най-слънчевият човек, който познавам :)Наскоро ми казаха, че съм "черен ангел" и - колкото и сладникаво да звучи - май не е далеч от истината.

    За първи път попадам на блога ти - и се очертава да се задържа :)

    ОтговорИзтриване
  16. Добре дошла в блога ми, Деси и наминавай когато поискаш.
    Черен ангел - интересно, но все пак ангел :))
    Ние скорпиончетата, трябва да се подкрепяме, защото живеем и в ада и в рая.

    ОтговорИзтриване
  17. О и аз съм скорпион. За скорпионите пишат само твърде прекрасни неща, чак ми е чудно как така се получава. А после се оплакват, че са ухапани от скорпиони.
    Но забелязах, че се е загубила статията за гинко дърветата, която беше от 24 октомври. Аз така и не съм те забелязала там, но исках да цитирам статиятал

    ОтговорИзтриване
  18. Скорпионче Боряна, привет! Не съм виждала ухапан от скорпион, но за оплакването си права :))
    В твоя блог ли е била статията за гинко дървета - пропуснала съм я явно?

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте,много ми е приятно да прочета всичко това.защото и аз съм една от вас.Искам да обичам всички и всички да обичат мен.Е това не е възможно,защото не сме слънца да огряваме всички.Факт е обаче,че се нагърбвам с мн.чужди проблеми_все искам да помагам.

    ОтговорИзтриване
  20. Да, и аз искам всички да ме обичат :)

    ОтговорИзтриване
  21. Моето мнение е Скорпионите са готини ,но имат странното чувство за притежание.
    Искат всичко да знаят и са много любопитни.Без да разберете вече са царе на живота ви ,приемат всичко като тяхно лично.Страхотни интриганти неповторими.Опитват всякакви начини за да ви командват.Страшно ревниви .

    ОтговорИзтриване
  22. Аз съм скорпионка също.Казват ми,че съм понякога голяма злодеида (особено роднини),но за приятелите ми всичко бих направила.Супер отмъстителна съм,без да искам обиждам някои жестоко,а ако реша на някой да направя нещо,никой неможе да ме спре.Единственият ни проблем,е че сме супер чувствителни и много отдадени,понякога не на правилните хора.Скорпионите са много отдадени,не споделят живота си с кого да е,обичам много,ревнуват много,за това рядко изневеряват!Едно да знаете:спечелиш ли си приятел от скорпионите (най-вече жена) - ВИНАГИ ЩЕ ТИ Е ОТДАДЕНА ! Обаче ! Позволиш ли скорпион да те командва,спирка няма,личен опит!А скарат ли се два скорпиона става критична сиуация,пази се далече!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. имам приятелка скорпион, готова съм да направя всичко за нея, но войната е готова да избухне всеки момент между нас :)

      Изтриване
  23. Аз харесвам една известна личност която е скорпион ще ви подзкажа че не е тя а е той
    Л...

    ОтговорИзтриване
  24. http://mistichno.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF/%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD
    още нещо, но този път за здравето на скорпионите

    ОтговорИзтриване