събота, 13 юли 2013 г.

Леле, леле....


Ядем салата с рукола и айсберг

салатата задължително се полива, не с нещо друго, а само с дресинг,

в дресинга има оцет балсамико, подправки

и студено пресован зехтин,

поливаме със сок от лайм,

домати с моцарела и еко семки, поляти с песто с кедрови ядки,

капрезе с чери домати,

ядем хумус,

гуакамоле с авокадо,

печем пейнирли,

поднасяме пилешко с ананас,

бъркаме ризото,

правим зеленчукови тарталети,

наблягаме на френско козе сирене и пармезан,

ядем паста със специален сос с течна животинска сметана,

поднасяме студена супа гаспачо, защото звучи по-така от нашия таратор,

в кулинарните предавания готвят с рикота, все едно си нямаме извара,

по пазарите продават селъри - къде е нашата целина,

готвим октоподи, скариди, лавраци и раци,

лайкваме чуждоземни рецепти,

няма лошо,

но си кълчим езика и си изпразваме джобовете,

и постепенно да не забравим, че сме българи..

ох, огладнях - отивам да направя една салата от слънчеви, сладки български домати,червен лук, печени чушки, краставички, магданоз,маслини и сирене :)


4 коментара:

  1. Добър вечер Диандра.
    Точно така е.... Забравяме колко хубави неща в нашата земя :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Поне един съмишленик....:)

    ОтговорИзтриване
  3. И аз съм разсъждавала над този въпрос, след като под обещания за "бърза, лесна и вкусна вечеря" получавам съдържание с толкова много непознати дори думи, че "бързата и лесна" ми се изражда в два часа ровене в интернет за превод. А като знам, че на една ръка разстояние (разбирай баба, да ми е жива и здрава) имам слънчеви плодове и зеленчуци, вкусно кисело мляко и ароматни билки - какво повече му трябва на човек! Да живее българската кухня, а покрай нея и българската култура! Няма защо да се лъжем - за българина те са неразделни!

    ОтговорИзтриване